Presenteren lijkt vaak moeilijk en veel werk. Dat komt doordat u misschien te laat begint met de voorbereiding. U weet niet waar u moet beginnen. Of het is de grote hoeveelheid punten waaraan gedacht en gewerkt moet worden. Toch is het mogelijk om een succesvolle presentatie te maken op een gemakkelijke manier.

Welke stappen moet u nemen om te komen tot een presentatie die resultaat oplevert?

Hieronder leest u onze werkwijze binnen een presentatietraject.

1. Analyse, oplossing en planning
In de eerste stap analyseren we hoe de situatie nu is. Waar staat u nu met uw presentatie en waar wilt u naartoe? Daarna bepalen we welke stappen u wanneer moet nemen om daar te komen. Simpele vragen met antwoorden die zorgen voor overzicht en duidelijkheid.

2. Hoe een overtuigend verhaal neerzetten?
Het belangrijkste onderdeel van een presentatie draait er om of het presentatie verhaal de juiste structuur heeft. De juiste structuur wordt bepaald door de omstandigheden, de inhoud, de doelgroep en het doel. In deze tweede stap van onze aanpak leert u hoe de structuur van uw verhaal optimaliseert zodat u het verhaal overtuigend brengt.

3. Presentatievormgeving als handvat!
Met alleen een inhoudelijk goed lopend verhaal ben u er nog niet. In de derde stap werken we aan uw visuele presentatie. Een goede vormgeving werkt namelijk als handvat voor uw totale verhaal. Deze stap doen we zodat de visuele presentatie als leidraad gaat fungeren. Dit zorgt voor overzicht, duidelijkheid en helpt u ook weer bij het sneller finaliseren van uw verhaal. U leert ook hoe middels constante wisselwerking tussen 2. het verhaal (inhoud) en 3. de vormgeving (visualisatie) de totale presentatie is te optimaliseren. Dit heet het creatie proces.

4. Presenteren is doen!
Nu is het uw beurt op het podium. Laat zien waar u in gelooft. Als voorbereiding hebben we alles tot in de kleinste details doorgenomen. U heeft samen met ons gedegen geoefend zodat u weet wat u te doen staat. Laat het los, ga ervoor en geniet ervan.

5. En… Hoe ging het?
Wat vond het publiek ervan? Wat waren de resultaten van uw vragen aan het publiek? Hoe vond u dat het ging? En er zijn nog veel meer evaluatie punten. Door heel veel antwoorden te verzamelen, ziet u waar u aan moet werken en hoe de presentatie nog beter gaat worden. Eigenlijk is Stap 5 dus stap 1 maar dan 1 niveau hoger en beter. Daarna herhalen de stappen zich continue.


Waarom met ons aan de slag?

Dit is hoe wij in grote lijn de stappen tot beter presenteren zien. Niks bijzonders zou je zeggen. Wat maakt ons dan zo uniek? Wij hebben de kennis en kunde van het verhalen vertellen. We leren je moeiteloos overtuigend spreken. En wij zijn daarnaast ook nog eens visuele topsporters die iedere ondersteunende powerpoint presentatie, middels unieke en helder vormgeving van beeldende taal voorzien.

Wilt u weten hoe wij uw situatie zien en zouden aanpakken? Of wilt u graag aan de slag? Bel of mail dan voor een afspraak met Wouter Spoor.

Spreekt deze werkwijze u aan?

Lees over onze drie basis DIENSTEN in de volgende pagina
Bekijk hoe onze aanpak tot resultaat heeft geleid onder WERK.
Bij KLANTEN lees je wie onze klanten zijn en wat hun motivaties waren.