Healing people with Open Linked Data

Ontoforce is een farmaceutisch technologiebedrijf uit het Belgische Gentbrugge en wordt geschaard onder de top tien van Vlaamse bedrijven van de toekomst. Ontoforce benaderde Roops met de vraag of we hun gehele presentatie onder de loep konden nemen.

Op de agenda stond een Keynote tijdens ‘SemTechBiz’, een grote conferentie in New York. Ontoforce wilde met deelname aan deze conferentie onder meer bereiken dat haar netwerk vergroot zou worden en dat er gesprekken gevoerd zouden worden met mogelijke nieuwe partners en business prospecten. Daarnaast zouden we samen een duurzame bedrijfspresentatie maken die tijdens en vooral na de presentatie in New York moest gaan dienen als hét visitekaartje van het jonge bedrijf. We maakten een visuele presentatie in Powerpoint die het heldere verhaal van de presentatie nog meer zou ondersteunen.

Vanaf het moment dat we aan de opdracht begonnen, was de samenwerking intensief. De eerste conferentie waar de presentatie gehouden werd zou binnen twee weken plaatsvinden. Dankzij Skype-video calls, desktop sharing en Google+ documenten kon dit proces soepel en snel verlopen. Hans Constandt hield de presentatie in New York. Zelfs zijn generale repetitie ging via Skype. Na de presentatie liet Tom van Kemmel, partner van Ontoforce, ons weten: ‘Ik kan alleen maar bevestigen dat het goed ging. Er stond een verhaal dat is doorgedrongen. Dit was een flinke stap in de goede richting en het smaakt naar meer. Bedankt voor jullie hulp om Ontoforce mee op de kaart te zetten.

Een aantal van de in New York getoonde slides ziet u hiernaast.

 

 

Het werkproces; Het structureren van het verhaal en de powerpoint presentatie slides

Met pen, geeltjes, stiften en prints van oude slides hebben we samengewerkt aan
de structuur
van het verhaal en de opbouw van de powerpoint presentatie slides