Spierziekten Nederland heeft Roops gevraagd de vormgeving en daarmee de toegankelijkheid van de inhoud te verbeteren van het E-learning programma ‘Omgaan met Pijn’. Bij de totstandkoming van deze online cursus zijn diverse partijen betrokken, waarbij Spierziekten Nederland het initiatief genomen heeft om de ontwikkeling en productie van dit programma op zich te nemen.
Spierziekten Nederland heeft in eerste instantie zelf een opzet gemaakt. Roops als specialist in PowerPoint presentaties is vervolgens gevraagd om daar kritisch naar te kijken. De presentatie specialisten van Roops hebben samen met Spierziekten Nederland de structuur geoptimaliseerd. Zo heeft Roops de onderwerpen geclusterd en de navigatie binnen het programma overzichtelijker gemaakt. Bijvoorbeeld door de filmpjes te verzamelen op één pagina, zodat de gebruiker een specifiek filmpje makkelijk kan terugvinden. Daarnaast kan er nu makkelijker op onderwerp gezocht worden binnen de online cursus.

Naast het optimaliseren van de structuur, heeft Roops de gehele online cursus van een passende vormgeving voorzien, zoals u kunt zien in de movie. Het geheel is gemaakt in PowerPoint en het E-Learning programma Articulate.

De nieuwe vormgeving en de aangepaste inhoud van het E-learning programma ‘Omgaan met Pijn’ is zeer goed ontvangen door de doelgroep, gezien de reacties die Spierziekten Nederland krijgt. Helaas is de online cursus nog niet openbaar toegankelijk, maar daar wordt aan gewerkt. Voor meer informatie, ga naar de site van www.spierziekten.nl